Keitä olemme

Vastuullisuus

Vastuulliset prosessit ja tuotteet

takaavat terveemmän ympäristön

Me Saltexilla keskitymme kehittämään prosesseja ja tuotteita, jotka ovat paitsi parasta laatua ja vastuullisia, myös taloudellisesti järkeviä. Kehitämme jatkuvasti prosessejamme ja uudistamme tuotteitamme ympäristöystävällisemmiksi. Tavoitteenamme ei ole ainoastaan minimoida negatiivista ekologista jalanjälkeä vaan myös rakentaa mahdollisimman positiivinen jalanjälki – tämä on perintömme. Tuotantolaitoksemme on sertifioitu ISO 9001- ja ISO 14001 -standardien mukaisesti.

Yhtenä FIFAn suosittelemista tekonurmi­toimittajista (FIFA Preferred Provider) Saltexilla on pitkä historia innovatiivisena ja ympäristö­ystävällisenä tekonurmen valmistajana. Esimerkiksi vuonna 2012 Saltex vaihtoi pohjaliimansa lateksipohjaisesta liimasta PU-pohjaiseen liimaan, joka on täysin kierrätyskelpoista ja josta aiheutuu 40 % vähemmän raaka-ainehukkaa. Samana vuonna Saltex toi myös markkinoille eristävän PowerPlay-salaojajouston, joka tehostaa veden läpikulkua ja vähentää ympäristöhaittoja niin asennuksen kuin kentän käytön aikana. Saltex on myös ollut aktiivisena vaikuttajana vähentämässä mikromuovien käyttöä alalla, esimerkiksi käyttämällä pohjakangasta, jossa ei ole fleeceä, ja kehittämällä lankoja, jotka eivät vaadi sidelankaa. Sidelankoja käytetään usein tekonurmen valmistuksessa, ja ne päätyvät ympäristöön haitallisena muovijätteenä.

Nyt Unisport-konserniin kuuluva Saltex on valmis esittelemään uusimman alaa mullistavan innovaationsa: FIFAn hyväksymän Saltex Legacy™ -tekonurmirakenteen täysin luonnonmukaisella ja ympäristöystävällisellä Saltex BioFill™ -täyttöaineella.

Saltex BioFill on suunniteltu vähentämään raaka-aineiden käyttöä ja ympäristöhaittoja ja parantamaan peliolosuhteita. Uusi täyttöaine on täysin luonnonmukaista ja biohajoavaa. REACH-vaatimukset täyttävä Saltex BioFill valmistetaan tarkkaan valvotuissa oloissa GMO-vapaasta uusiutuvasta raaka-aineesta.

Voimmekin nyt ylpeänä ilmoittaa, että olemme kehittäneet markkinoiden ympäristö­ystävällisimmän tekonurmirakenteen!

7

Keitä olemme

FIFAn hyväksymä kumppani

Pohjoisin ISO-sertifioitu ja FIFAn suosittelema
tekonurmen toimittaja

Saltex on pohjoisin ISO-sertifioitu ja FIFAn suosittelema tekonurmen toimittaja.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA valvoo tekonurmikenttien ominaisuuksia. Testauksilla varmistetaan, että pelaajat saavat pelata tekonurmikentillä, joiden pelilliset ominaisuudet ovat mahdollisimman hyvät. Jotta nurmi saa FIFAn hyväksynnän, sen täytyy läpäistä laboratorio- ja kenttätestit.

Saltexin tekonurmet on testattu FIFAn tiukimpien vaatimusten ja useiden kansallisten standardien mukaisesti. Saltex on ollut FIFAn laatuohjelman jäsen vuodesta 2002 lähtien ja yksi harvoista FIFAn suosittelemista toimittajista vuodesta 2011 lähtien. Saltex osallistuu aktiivisesti alan kehittämiseen yhdessä FIFAn kanssa.

7

Keitä olemme

Palvelut ja suunnittelu

Suunnittelemme ja kehitämme järjestelmiä, jotka tuovat lisäarvoa pelaajille, omistajalle ja ympäristölle
– aidosti yksilöllisiä ratkaisuja

Saltexin tekonurmituotteet on suunniteltu tarjoamaan parhaat pelilliset ominaisuudet pelaajille, mutta myös pitämään omistajille aiheutuvat kokonaiskustannukset kurissa. Tekonurmirakenteemme täyttävät tiukimmatkin vaatimukset mutta ovat silti kestäviä. Myös valmistukseen, asennuksen ja käytöstä poistamiseen liittyvät ympäristöhaitat ovat pienempiä.

Tuotteemme valmistetaan nykyaikaisella tehtaallamme Alajärvellä. Uusimman huipputekniikan ansiosta läpimenoaikamme ovat lyhentyneet ja tuotanto on tehokasta, täsmällistä ja joustavaa.

Saltexissa suunnittelu ei jää pelkästään laboratorioihin ja tuotekehitysyksiköihin. Jokaisella paikalla ja maaperällä on omat erityisominaisuutensa, joista voi olla yllättävää hyötyä myös suunnittelussa. Vakioratkaisujen sijaan kannattaakin hyödyntää yksilöllisiä, suorituskykyisä ja kestäviä ratkaisuja, jotka takaavat vakaan, tasaisen ja tukevan urheilualustan.

Kuljetusten ja uusien materiaalien vähentäminen auttaa vähentämään ympäristöhaittoja. Siksi olemme kehittäneet eristäviä salaojajärjestelmiä ja vähentäneet asennussyvyyttä. Saltexin rakenteet ovat jopa 45 prosenttia ekotehokkaampia kuin perinteiset rakenteet (Eco-indicator 99 -menetelmä).

Kaikki Saltexin toiminta on sertifioitu standardin ISO 14001/9001 mukaisesti.

7

Keitä olemme

Unisport

Unisport on nykyään urheilutilojen, -alustojen ja -laitteiden markkinajohtaja Pohjoismaissa. Unisportin pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Unisportin yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Iso-Britanniassa, Hollannissa ja Latviassa täydentävät toisiaan tuotetarjonnan osalta ja maantieteellisesti. Unisportin tavoitteena on kehittyä Pohjois-Euroopan johtavaksi kokonaisvaltaisia palvelukokonaisuuksia tarjoavaksi toimijaksi, jonka urheilutilakonseptit auttavat luomaan parhaat mahdolliset olosuhteet niin urheilijoille kuin katsojille.

Saltex – osa Unisport-konsernia

7

Keitä olemme

Historia

Suomalainen Saltex Oy on Unisport-konserniin kuuluva tekonurmen valmistaja, jonka nykyaikaiset tuotantotilat sijaitsevat Alajärvellä, Etelä-Pohjanmaalla. Yrityksemme perustettiin vuonna 1991. Urheilupinnoitteemme tunnetaan kansainvälisesti, ja olemmekin yksi harvoista FIFAn hyväksymistä FIFA Preferred Provider -toimittajista. Olemme yksi Euroopan tekonurmijärjestön (European Synthetic Turf Organization, ESTOn) perustajajäsenistä. ESTO tunnetaan nykyään nimellä Euroopan tekonurmikomitea (European Synthetic Turf Council, ESTC).

Lue lisää: ESTC:n jäsenet: Saltex Oy

Unisport sai alkunsa vuonna 2015 ruotsalaisen Unisportin ja suomalaisen Saltexin yhdistyessä. Saltexin tuotekehitys ja tuotanto yhdistettynä Unisportin johtavaan markkina-asemaan antoi mahdollisuuden tarjota asiakkaille yhä parempia tuotteita ja palveluita.

Vuonna 2016 Unisport osti Kerko Groupin ja Rantzowsin toteuttaakseen one-stop-shop-strategian ja varmistaakseen markkinajohtajan aseman myös sisäliikuntapaikkojen ja liikuntavälineiden alalla Pohjoismaissa.

Unisport on tehnyt Pohjoismaissa muitakin yritysostoja markkina-asemansa vahvistamiseksi ja tuotevalikoimansa laajentamiseksi. Unisport on nykyään urheilutilojen, -alustojen ja -laitteiden kiistaton markkinajohtaja Pohjoismaissa.

Yhdessä meillä on yli 100 vuoden kokemus urheilualalta!

6